aaa

Het Amfors traject

 

1

Het kennismakingsgesprek

Wij nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. In dit het gesprek kijken we wat je wensen voor werk en wat je wel en niet kunt. We leggen dit gesprek vast in een plaatsingplan.

 

2

Het plaatsingsplan

Na het kennismakingsgesprek schrijven wij een plaatsingsplan. Hierin staat wat je kunt bereiken en hoe je dat gaat doen. Het einddoel is een baan. In het plan staat welke opleidingen of trainingen je eventueel gaat volgen. Centraal staat het ontwikkelen van jouw talenten. Als het plaatsingsplan klaar is, krijg je een consulent of praktijkbegeleider toegewezen, die je in het hele traject begeleidt.

 

3

Ontwikkeling

Soms is werken (nog) niet mogelijk. Dan kun je deelnemen aan dagbestedingsprojecten. Hier leer je basisvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan taal- of fietslessen. Of een cursus in administratie- of computervaardigheden. Ben je toe aan de volgende opstap naar werk? Dan kun je je oriënteren op mogelijke werkrichtingen. Je kunt verschillende praktijkgerichte opleidingen volgen, zoals voor thuiszorg, horeca, schoonmaak of groenvoorziening.

 

4

Leren en werken tegelijk

Om jouw einddoel te behalen, ga  je stagelopen. Dat kan bij één van onze Amfors bedrijven zijn, maar ook buiten Amfors. Zo leer en weerk je tegelijk. We noemen dit niet voor niets leer-werkplekken. Hier ontwikkel je jouw talenten! Door deze verschillende leer-werkplekken ontdek je of een bepaalde baan of werkgever bij jou past. Jouw consulent begeleidt je hierbij.

 

5

Klaar voor een baan

Als je jouw ontwikkeldoelen hebt behaald, ben je klaar om aan het werk te gaan. Wij gaan aan de slag om passend werk voor je te vinden. Dat kan bij één van onze eigen bedrijven zijn of bij een werkgever in de regio. Wij hebben een groot netwerk van werkgevers.

 

6

De consulent houdt contact

Ook als je buiten Amfors aan de slag gaat, neemt jouw consulent regelmatig contact met jou en jen ieuwe nieuwe werkgever op. Samen blijven wij werken aan jouw talenten.

 

Als je bij ons aan de slag gaat, is ons doel jou aan een passende en toekomstbestendige baan te helpen.

 

Je volgt het Amfors traject. Iedereen is anders. Het traject dat je aflegt, verschilt per persoon. Het kan dus zijn dat je een paar stappen meer of minder nodig hebt.