Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden is de winnaar van de Amfors Diderotprijs 2016. Het kringloopcentrum wint deze prijs omdat ze zich op heel veel manieren inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Het kringloopcentrum is dus niet alleen een milieubewuste, maar ook een sociale onderneming.

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden zet zich op allerlei manieren in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de samenwerking met de Amfors Groep: twee medewerkers zijn gedetacheerd bij het Kringloopcentrum. Daarnaast knappen vrouwen van het Amfors Amersfoort Extrateam meubels op voor de pop-up store Oud Nieuws. Het kringloopcentrum werkt verder samen met de gemeente, de Amerpoort, Kwintes en MBO Amersfoort en biedt begeleid werk, stages, re-integratietrajecten, dagbesteding en vrijwilligerswerk en een plek om een taakstraf uit te voeren voor ruim 400 mensen per jaar.

Zeven van de acht juryleden vermeldde het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden in de top 3. Het was al snel duidelijk dat de Amfors Diderotprijs dit jaar daarom naar het Kringloopcentrum zou gaan. Een terechte winnaar: deze bijzondere onderneming heeft de Diderotprijs meer dan verdiend.