Groeizaam seizoen voor Eemfors

Eemfors onderhoudt het groen in Soest. De zomer verliep, in tegenstelling tot voorgaande jaren, regenachtig. Het resultaat was een zeer groeizaam seizoen. Dit betekende dat het groen soms zo hard groeide, dat er zelfs extra medewerkers moesten worden ingezet, om het op het gewenste niveau te brengen.

Eemfors is het groenbedrijf van de Amfors Groep. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen, met een arbeidsbeperking, worden door Amfors begeleid. Zo kunnen zij toch deelnemen aan de arbeidsmarkt, op een zo regulier mogelijke werkplek. De mannen en vrouwen van Eemfors zijn al jaren een vertrouwd beeld in de straten van Soest en omstreken. Elke wijk heeft zijn eigen team voor het onderhouden van groen.

Na de enorme piek in de zomer, liggen de werkzaamheden nu weer op schema. Het is herfst en het laatste onkruid wordt gewied. Ook worden de graskanten gestoken zodat het weer netjes is voordat de winter begint. Binnenkort gaan de teams aan de slag met het ruimen van blad in samenwerking met RMN. In de winter wordt er gesnoeid. Zo heeft elk seizoen zijn eigen werkzaamheden.

Het afgelopen jaar was een uitdaging voor Eemfors, door de natte zomer en het groen en onkruid dat harder groeide dan men kon bijhouden. Om deze situatie volgend jaar te voorkomen, wordt er tijdig actie ondernomen. Zo blijft het groene Soest netjes en schoon.

Foto: Medewerkers van Eemfors