Inclusive Fieldlab geopend door bestuur RWA

Binnen het Inclusive Fieldlab wordt gewerkt met technologische en sociale innovaties die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteuning bieden tijdens hun werk. De kennis die hieruit voorkomt deelt Amfors met organisaties en wetenschappers. Vanaf donderdag 22 september kunnen externen de innovaties zelf ervaren. De demonstratieruimte van het Inclusive Fieldlab werd op deze datum officieel geopend door het bestuur van het Regionaal Sociaal Werkvoorzieningschap Amersfoort en omgeving (RWA). De vertegenwoordigende wethouders van de deelnemende gemeenten onthulden een doek van het Inclusive Fieldlab.

Het Amfors Inclusive Fieldlab is een erkend ‘Smart Industry Fieldlab’. Smart Industry is een samenwerking van FME, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, Koninklijke Metaalunie en TNO. Het doel is om bedrijven te stimuleren om slimme technologie en digitalisering toe te passen en zo nieuwe mogelijkheden te creëren. Dit bereiken zij onder andere met hun fieldlabs: de praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Het Amfors Inclusive Fieldlab is één van deze fieldlabs en het enige Sw-bedrijf met deze status.

Organisaties die interesse hebben om de innovaties bij Amfors te ervaren, kunnen een afspraak maken voor een innovatietour. Zo maakt men bijvoorbeeld kennis met de Smart Beamer. Deze projecteert instructies op het werkblad om een medewerker te helpen bij complex assemblagewerk. Ook het Exoskelet komt aan bod bij de tour. Deze biedt ondersteuning bij tilwerkzaamheden. Uiteraard zijn er nog meer innovaties te ervaren. Een afspraak maken voor een innovatietour kan via info@inclusivefieldlab.nl.

Meer informatie over het Amfors Inclusive Fieldlab en de innovaties is te vinden via www.inclusivefieldlab.nl.