Werken bij Umefa

Karolien en Ronald zijn vanuit Amfors gedetacheerd bij Umefa. Hier zorgen zij, samen met hun collega’s, dat kampeermaterialen goed samengesteld en ingepakt worden. In dit artikel vertellen zij hoe het is om bij Umefa te werken.

Ronald en Karolien werkten eerder bij het Productiebedrijf van Amfors, de afdeling Charitatief. Hier worden spullen voor collectes van goede doelen voorbereid. Door de coronatijd, waren er geen collectes aan de deur mogelijk, alleen digitaal. Een rustige tijd op de afdeling, waardoor zij gevraagd werden om mee te helpen bij Umefa. In de kampeerartikelenbranche was en is het nog steeds een drukke tijd. Nadat ze een aantal keren een tijd bijsprongen, beviel het werk hen zo goed dat ze nu volledig gedetacheerd zijn.

Van tentharingen tot tentstokken
Umefa richt zich op de campingbranche. Karolien, Ronald en collega’s pakken allerlei materialen in, van tentharingen, tot stokken. Alleen tentdoeken verzorgen ze niet. Ze maken setjes, pakken bevestigingsmaterialen in en staan achter de machine. Ronald: “Het is afwisselend en precies werk. Je hebt elke keer nieuwe orders om te verwerken. De ene keer pak je in, de andere keer sta je achter de machine.”
Karolien: “Ik sta nu achter de machine. Het gaat goed. Als je het ene werk een tijdje doet, dan kun je gerust vragen naar ander werk.” Ronald: “Zo houd je je werk afwisselend én blijf je bovendien geconcentreerd. Uitdaging is erg belangrijk.”

Fijne collega’s
We vroegen wat Karolien en Ronald het leukste vinden aan hun werk bij Umefa. Ronald: “De afwisseling en de collega’s. De mensen maken je werk. Het is ook fijn om elkaar te helpen als het even niet lukt met een machine bijvoorbeeld. Alles is ook goed geordend op de werkvloer. Dan kun je beter werken. Aan het einde van de dag ruim je je werkplek op, zodat je de volgende dag met een schone lei kunt beginnen. Het werkt prettig en overzichtelijk.” Karolien: “Én Umefa is voor ons op fietsafstand. Dat is mooi meegenomen.”

Een tijd later in het gesprek komen we erachter dat Karolien en Ronald een stel zijn. Karolien: “Ja, we wonen samen. Maar niemand op het werk merkt dat aan ons. Ze weten het natuurlijk wel. We werken heel goed samen en zijn altijd vrolijk en dat horen we ook terug.”
Ronald: “Ja, dan zeggen mensen dat we vrolijk en open zijn, een motivator op de werkvloer. Dat is een leuk compliment.”

Wijnand Crull, directeur Umefa: “Bijna 40 jaar na de start van het detacherings-experiment is de samenwerking voor ons als vanzelfsprekend geworden waarbij de wederzijdse waardering tot uiting komt in de langdurige plaatsing van enthousiaste medewerkers van AMFORS bij UMEFA.”