Projecten

De Amfors Groep ontwikkelt niet alleen haar eigen medewerkers naar zo regulier mogelijk werk dat aansluit bij hun beperkingen en talenten.

In verschillende projecten en trajecten begeleiden wij ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Hieronder een overzicht van deze projecten en trajecten.

Onze tarieven, diensten en opdrachtformulier hebben een eigen pagina. Kijk hiervoor op www.amfors.nl/dienstverleningwerksupport.

Opleidingstrajecten

De Amfors Groep leidt mensen op. Dat doen we met onze ‘eigen’ mensen, maar ook in opdracht van gemeenten en UWV om mensen met een uitkering meer kans op werk te bieden.

Deze mensen bieden we verschillende opleidingstrajecten, waaronder deze standaardtrajecten:

  • Horeca
  • Schoonmaak
  • Metaal en elektromontage
  • Logistiek

Maatwerktrajecten

In opdracht van UWV en gemeenten voeren wij maatwerktrajecten uit. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij intakes doen om in kaart te brengen wat nodig is om iemand naar werk te begeleiden. Verder verzorgen wij  taal-, sollicitatie- en  werkfittrainingen, bieden en zoeken we geschikte werkervaringsplekken en begeleiden wij mensen op hun nieuwe werkplek. Vaak spreken wij daarbij van tevoren af welke onderdelen geschikt en nodig zijn, in andere gevallen leggen we samen met de opdrachtgever in een projectplan vaste trajectonderdelen vast.

Amersfoort Extrateams

De Amfors Extra-teams (AE-teams) bieden deelnemers met een (zeer) grote afstand tot arbeid de kans om te werken aan gedrag, houding, eigen problematiek en toekomstperspectief. Ze oefenen sociaal gewenst gedrag, discipline en het vermogen om in een klein team zinvol bezig te zijn.

Het Amersfoort Extra Mannenteam

Mensen die bij het AE-Mannenteam werken, doen klussen voor de samenleving. Denk aan tuinonderhoud, laminaatvloeren leggen en klein schilderwerk. Medewerkers van het AE-team voeren deze klussen uit voor mensen of organisaties die daarvoor geen budget hebben. Ondertussen werken ze aan hun eigen ontwikkeling richting werk. Ze leren bijvoorbeeld afspraken nakomen, op tijd komen, opdrachten uitvoeren en samenwerken.

Wilt u het AE-team inschakelen voor een klus, neem dan contact op met:

Diego Berghuis consulent AE Mannen
Berghuis@amfors.nl
06 – 52 38 87 61

Het Amersfoort Extra Vrouwenteam

Na het succes van het mannenteam is in 2015 ook een AE-Vrouwenteam opgericht. Zij werken op hun eigen vaste locatie in Amersfoort aan productie- en verpakkingsopdrachten, opdrachten voor de voedselbank en het opknappen van meubels en woonaccessoires voor Kringloopcentrum Amersfoort Leusden. Tijdens het werk leren de deelnemers werknemersvaardigheden, doen ze werkervaring en werkritme op en wordt onderzocht wat zij nodig hebben op weg naar (betaald) werk.

Klussenbureau

Het Klussenbureau is een project dat gefinancierd wordt door de gemeente Amersfoort. Hier verrichten dak- en thuisloze deelnemers (na toestemming van gemeente Amersfoort) arbeid tegen een vrijwilligersvergoeding. De meeste deelnemers hebben een dominante harddrugs- of alcoholverslaving en zijn dakloos, verblijven in een drugshostel of in een zorgcentrum voor alcoholverslaafden.
Een dagdeel bestaat uit drie uur arbeid, waar deelnemers zes euro vergoeding voor krijgen. Een deelnemer mag maximaal tien dagdelen per maand arbeid verrichten. De voornaamste werkzaamheden bestaan uit zwerfvuil verzamelen in en rond de binnenstad van Amersfoort. Ook houden de deelnemers van het klussenbureau tuinen en parkeerterreinen schoon van een aantal kerken.

Begeleiding mensen met een taakstraf

Sinds 2010 begeleidt het Klussenbureau ook mensen met een taakstraf. Dit is ontstaan omdat enkele deelnemers van het Klussenbureau nergens binnen de bestaande mogelijkheden van reclassering met succes hun opgelegde taakstraf konden vervullen. Doordat deze deelnemers laagdrempelig (soms maar één uur op een dag) de werkzaamheden konden uitvoeren, hebben sinds de start ruim twintig deelnemers met succes hun taakstraf vervuld. Dat betekent dat zij hierdoor niet in de gevangenis terechtkomen. Voor elke twee uur arbeid staat één dag gevangenisstraf.

 

Motiva straatadvocaten

Motiva Straatadvocaten biedt laagdrempelige ondersteuning aan dak- en thuislozen en andere minderbedeelden. In de afgelopen jaren zijn talloze dak- en thuislozen en mensen in nood geholpen bij het verkrijgen en behouden van basale levensbehoeftes en zijn uithuiszettingen voorkomen. Door de maatwerkondersteuning en deskundige doorverwijzing zijn vele burgers geholpen met hun persoonlijke vraagstukken en is aansluiting gevonden bij specialistische instanties.

Motiva Straatadvocaten werkt samen met verschillende partners in Amersfoort en omstreken.

Contactgegevens Motiva Straatadvocaten:

Muurhuizen 128
3811 EM Amersfoort
033 – 489 39 59
motivastraatadvocaten@yahoo.com