Amfors wint Award Gezond en Veilig Werken 2019!

 

Amfors wint de Award Gezond en Veilig werken 2019 van SBCM! Deze prijs kregen we vanwege onze pilot met een exoskelet, een mechanische hulp die bij buk- en tilbewegingen de fysieke belasting aanzienlijk vermindert. De prijs is op 13 december uitgereikt door Alie de Jonge, namens CNV bestuurslid bij SCBM. 

Sinds 2018 reikt SBCM de Award Gezond en Veilig werken uit. Met deze Award wil SBCM gezond en veilig werken op een positieve en stimulerende manier onder de aandacht brengen. SW-organisaties maken kans op de award door goede praktijkvoorbeelden in te dienen. Amfors kwam dit jaar als winnaar uit de bus, vanwege onze pilot met exoskeletten. Deze pilot maakt onderdeel uit van het Inclusive Fieldlab – het platform waarbij Amfors innovatieve technieken en methodieken toepast ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van haar medewerkers.

Om medewerkers zo lang mogelijk gezond te houden, experimenteert Amfors met het inzetten van exoskeletten die ondersteuning bieden bij buk- en tilbewegingen. Door middel van een verensysteem ontlast dit de onderrug tot wel 40%. Gedurende de pilot zijn medewerkers nauw betrokken bij het implementatie- en acceptatieproces, zodat zij de techniek als een kans zien en niet als een bedreiging. De pilot is een succes en wordt inmiddels breder uitgerold met de inzet van een viertal exoskeletten. Dit bewezen succes in de praktijk is voor SBCM aanleiding om de eerste prijs aan ons toe te kennen.

Amfors is altijd op zoek naar manieren om werk bereikbaar te maken. Wilt u meer weten over het exoskelet, over inclusieve innovatie of onze overige projecten? Kijk dan op www.inclusivefieldlab.nl.