Samenwerking Loerakker Led Line en Metafors

Middenin de COVID-19 tijd zijn twee Amersfoortse bedrijven, Loerakker Led Line en Metafors (onderdeel van de Amfors Groep), een nieuwe samenwerking aangegaan om de hoogste kwaliteit led armaturen te produceren. Loerakker Led Line, zelf designer én producent van hoogwaardige ledverlichting, zag door grote vraag vanuit de markt een kans om deze duurzame samenwerking met Metafors aan te gaan.

De succesformule is effectief. Loerakker Led Line ontwikkelt het armatuur, Metafors produceert, van het kleinste aluminium zetwerk tot complete montage. De monteurs van Loerakker Led Line hangen de armaturen in het plafond.

Ledverlichting met het oog op energielabel C
Door nieuwe wet en regelgeving moeten kantoren en andere bedrijfspanden vóór 2023 voorzien zijn van energielabel C. Ledverlichting is hierin een enorme stap in de goede richting. Loerakker Led Line zit middenin deze transitie en heeft recentelijk een kantoorpand met tweeduizend armaturen volledig vervangen door led. Momenteel vernieuwt Loerakker Led Line een compleet ziekenhuis met drieduizend nieuwe armaturen. Al deze armaturen zijn met smart apparatuur uitgerust. Dit betekent dat de verlichting in de dimstand gaat na een bepaalde tijd van afwezigheid. Ook gaat het licht automatisch uit na een vastgesteld tijdstip.

De samenwerking tussen Loerakker Led Line en Metafors gaat verder dan enkel grote projecten. Zo heeft Metafors een medewerker gedetacheerd bij Loerakker Led Line en delen beide bedrijven dezelfde visie op duurzaamheid en CO2-reductie.