Succesvolle werksoorten Amersfoort Extrateams

Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, leren werken bij het Amersfoort Extrateam (AE) van Amfors. Het oplossen van persoonlijke problemen en het opdoen van werknemersvaardigheden, is een goede combinatie op weg naar een zelfstandig leven. Zij krijgen de ondersteuning die ze nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. De doorstroom naar een baan, betekent uitstroom bij AE. Een aantal werksoorten zijn zeer passend en succesvol gebleken voor verschillende deelnemers.

In de eerste helft van 2022 zijn acht deelnemers van AE doorgestroomd naar een baan. Succesvolle werksoorten zijn schoonmaak, assemblage, callcenter, schildersbedrijf en helpdesk. Hoe lang een medewerker een traject volgt bij AE is verschillend. Gemiddeld genomen duurt het tussen de zes maanden tot een jaar, voordat een deelnemer ‘uitstroomt’. Sommige mensen hebben maar een aantal maanden nodig om weer in het arbeidsritme te komen. Er zijn ook deelnemers die anderhalf jaar bij AE blijven. Dit heeft te maken met de problematiek die een persoon heeft op verschillende leefgebieden. Dat is van grote invloed op de duur van een traject.

We vroegen Paul Naus, Unitmanager Amfors Werksupport, naar het belang van werk: “Het is niet alleen meetellen in de maatschappij, het geeft je ook een ritme dat doorwerkt op andere vlakken in je leven. Je krijgt steeds meer grip op je situatie en dat geeft weer zelfvertrouwen. Beetje bij beetje pak je de verantwoordelijkheid voor je leven terug, dus ook je zelfstandigheid. Elke keer beklim je weer een trede op die ladder op weg naar je eigen doel, stap voor stap. Je weet hoe je deze positieve leefwijze van werk en ontwikkeling kunt vasthouden voor de rest van je leven, omdat je ook hebt geleerd hoe je het toe kunt passen.”

Meer weten over de Amersfoort Extrateams? Neem contact op met Paul Naus via naus@amfors.nl