Vitaal Cleanfors bij de gemeente Leusden

Bij de gemeente Leusden werken zes medewerkers van Cleanfors, het schoonmaakbedrijf van de Amfors groep. Dit team zorgt dat het gemeentehuis elke dag weer schoon is. Zij namen onlangs deel aan een workshop gezonde leefstijl. Zo kregen zij praktische kennis om zowel thuis als op het werk fit en gezond te blijven. Deze workshop is mogelijk gemaakt met een projectsubsidie van het Preventieakkoord ‘Leusden Fit!’

Het Preventieakkoord bevordert een gezonde leefstijl en bewustwording van het belang van gezondheid. Diverse projecten in de gemeente Leusden dragen hieraan bij. Eén hiervan vond plaats in het hart van Leusden, op het gemeentehuis, bij het schoonmaakteam van Cleanfors.

Cleanfors, onderdeel van de Amfors Groep, biedt werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het werken in de schoonmaak ben je al veel in beweging. Daarom staat energieverdeling, in combinatie met het eten van goede voeding, bij dit team in Leusden centraal. Thiro Training nam hen mee in hoe je een gezonde leefstijl volhoudt met kleine stapjes en het vieren van successen. Vitaliteit is de komende jaren één van de centrale thema’s bij Amfors. Door handvatten te bieden aan medewerkers, kunnen zij zelf de beste keuzes maken op het gebied van gezondheid.

Voordat de certificaten aan de medewerkers werden uitgereikt, bedankten wethouder Patrick Kiel en de directeur van Amfors, Ronald de Koning, het team voor hun inzet. Tijdens het nuttigen van een gezonde versnapering werd teruggekeken op een aantal plezierige en leerzame bijeenkomsten.