Medewerkers begrijpen elkaar nu beter

Stress is niet fijn. Maar je kunt het voorkomen of verminderen. Óf het ombuigen naar iets positiefs. Dit is wat Svetlana Dunskaya en Jan van Ginkel hebben geleerd tijdens de training ‘Fluitend naar je werk’, die zij samen met hun collega’s bij 3M én leidinggevende Marjolein Sukking hebben gedaan.

Jan: “Hoeveel stress je ervaart en wanneer je er last van hebt, dat verschilt natuurlijk per persoon. En per situatie. Tijdens de training ging het dan ook niet alleen over stressfactoren op het werk, maar ook over je thuissituatie. Zo leer je elkaar beter kennen en begrijpen. De sfeer op onze afdeling is beter geworden.” Svetlana vult aan dat het belangrijk is om andere mensen positief te benaderen.

Gezamenlijke taal
Ook leidinggevende Marjolein kijkt tevreden terug op de afgelopen periode. “Ik merk dat we anders met elkaar omgaan. Dat w e inzien welk effect een bepaalde reactie bij de ander teweeg kan brengen en er dan voor kiezen om anders te reageren. Als het nodig is dan pakken we de modellen uit de training erbij en nemen we de stappen gewoon nog een keer door. We hebben als het ware een gezamenlijke taal ontwikkeld. Dit werkt heel fijn!”

Vitale medewerkers
Vitaliteit is een belangrijk thema bij Amfors. We werken aan een toekomst waarin we samen met onze medewerkers invulling geven aan gezondheid en werkplezier. Hiertoe is onder meer de training ‘Fluitend naar je werk’ ontwikkeld. Bijzonder aan deze training is dat de leidinggevenden samen met de trainer vorm geven aan de inhoud en de vorm. Vorige maand is de training voor het eerst op afdelingsniveau gedaan. Gezien de positieve ervaringen is de verwachting dat meer afdelingen zullen volgen. Meer weten over leren bij Amfors? Lees verder.