Op naar het nieuwe jaar

Wat ging het jaar snel voorbij. We kijken terug op een goed jaar. Alle bedrijfsonderdelen hebben zich dit jaar weer enorm ingezet. Het vroeg wel wat flexibiliteit, gezien de situatie rondom corona. Door de basisregels te blijven toepassen, hebben we COVID-19 zoveel mogelijk buiten de deur weten te houden. Buiten de werkzaamheden van onze eigen bedrijven Cleanfors, Eemfors, Productiebedrijf, Metafors en Amfors Werksupport, houden wij ons bezig met de thema’s vitaliteit, innovatie en duurzaamheid. Hiermee gaan we ook in 2022 door.

Vitaliteit

Het programma Vitaal Vakmanschap heeft als doel dat al onze medewerkers gezond en met plezier hun vak kunnen blijven uitoefenen. Voldoende bewegen en gezonde voeding zijn twee centrale onderwerpen binnen Amfors. Zo gaat ons restaurant proberen het gouden label te halen. Ook gaan we door met bewegen op de werkvoer en workshops over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Innovatie

In het voorjaar van 2022 is de realisatie van de afdeling Verpakken 6, het leer- innovatiecentrum van het Inclusive Fieldlab, afgerond. De hal waar voorheen de Repro was gevestigd, is dan omgebouwd tot een innovatieve productiehal. In de hal gaan onze medewerkers aan de slag met verschillende innovatieve oplossingen. Deze innovaties zijn ook interessant voor andere Sw-bedrijven, instellingen, organisaties en overheden. De officiële opening van het leer- en innovatiecentrum staat gepland voor de eerste helft van 2022.

Duurzaamheid

Amfors wil in 2029 energieneutraal zijn. Om dit doel te bereiken is er de komende jaren veel aandacht voor duurzaamheid. Eind 2021 zijn er ruim 800 zonnepanelen op ons dak geplaatst. Daarnaast gaan we komend jaar veel aandacht besteden aan wat je zelf allemaal kunt doen op het gebied van duurzaamheid. Ook thuis!

Amfors zit vol plannen en kijkt uit naar het jaar 2022. Wij bedanken onze opdrachtgevers en verder iedereen die een geslaagd 2021 voor ons heeft mogelijk gemaakt. Fijne feestdagen en vooral een gezond 2022.